Vopsitul și bătăile de cap

Written by vladgrigore

November 19, 2019

De la rugină la rugină

În primăvara anului 2017, am decis că trebuie să strâng toate fondurile și să le îndrept spre vopsitorie. Urma să fie cel mai costisitor proiect pe care îl făceam pentru mașină. După research și întrebări am ales un vopsitor recomandat de 2 oameni, un vopsitor pe care l-am văzut făcând treabă bună. Am vorbit cu el, am negociat prețul. El mi-a cerut 2500lei, mie mi s-a părut puțin și atunci i-am propus să ii dau 2500lei pentru manopera dar cumpăr eu vopseaua și lacul deoarece urma să folosească cam cu ce dau cei de prin service-urile Dacia, o vopsea și un lac care iși pierd luciul după 6 luni.
Mașina a plecat la vopsit, am ales culoarea și lacul, ii le-am dat vopsitorului și am început să aștept. După 2 săptămâni primesc telefon, să îi aduc aripă nouă stânga și capotă deoarece erau ruginite. Aici a început vânătoarea de piese fără rugină. Nu se mai găsesc piese de caroserie noi așa că am luat OLX-ul l-a puricat și dat telefoane. După alte 2 – 3 săptămâni am reușit să fac rost de toate piesele fără rugina. Capota a fost 300lei, aripa stânga față 150lei.
Timpul trece, au trecut 3 luni de când i-am dat mașina și după telefoane, odata la 2 săptămani ( ca să nu par disperat ), primesc însfârșit răspuns că mașina e gata. În fereicirea mea nu prea m-am uitat atent la toate detaliile, dar capota părea din alt film, plin de puncte de praf în ea. A spus că rezolvăm orice problema după ce se usucă complet vopseaua. Am zis ok…

…. După 3 săptămâni de soare a venit ploaia, dacie fiind, geamul electric stânga s-a stricat și nu am putut ridica tot geamul. Am lipit o bucată de folie de plastic de mascat pe geam și peste găurile de la eleron ( aaaa da… eleronul s-a stricat la demontare dar nu mi-a spus asta ).
După ce ploaia s-a oprit și am dat scotch-ul jos… surpriza… a plecat cu vopsea cu tot ramânând vopseaua veche. Automat se vede că nu a fost mătuită vopseaua cum trebuie.
După ce iarna a trecut și a venit primăvara, au înflorit floricelele, dar și petele de rugină pe sub vopsea. Așa că aici se termină experiența mea cu vopsitul. Urmează să intre la revopsit.

Cost final a fost undeva la 4000lei.

You May Also Like…

Viața pe burtă

Viața pe burtă

Mi-am luat reglabilă dar mai mult e fixă. Sti ce greu e să găsești o suspensie pentru o mașină ce nu se fabrică nimic...

Ronal teddy – un altfel de jante

Ronal teddy – un altfel de jante

Puțină istorie și romantism. Ronal AG este un producător de jante pentru mașini și vehicule comerciale, cu sediul...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *